Konu "Beslenme" için listeleme
Toplam kayıt 7, listelenen: 1-7
-
Adolesan dönem (14-19 yaş) beslenme, fiziksel aktivite ve obezite ilişkisi
(İstanbul Arel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2015)Obezite genel olarak vücudun yağ kütlesinin aşırı derecede artması ve sonucunda bireyin boy uzunluğuna göre vücut ağırlığının istenilen seviyelerden çok yüksek olmasıdır. Obezite günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ... -
Bithynia'dan Prusias'a Osmanlı'dan günümüze Bursa yöresi mutfak ürünleri : otel menülerinde kullanım düzeyi üzerine bir araştırma
(İstanbul Arel Üniversitesi, 2018)Günümüzde insanları seyahat etmeye teşvik eden nedenler arasında önemli bir etken olarak yer alan gastronomi turizmi, son yıllarda hızla gelişim göstermektedir. İnsanlar bir şehrin mutfak kültürünü tanımak, yemeğin üretim ... -
İleri glikasyon son ürünleri ve böbrek hastalıkları
(Gümüşhane Üniversitesi, 2018)İleri glikasyon son ürünleri (AGE) karbonhidratların karbonil grubu ve aminoasitlerin serbest amino gruplarının bir araya gelmesi ile maillard reaksiyonu sonucunda oluşan ürünlerdir. AGE oluşumu oldukça karmaşık bir süreçtir ... -
Koroner Arter Hastalarının Akdeniz Diyetine Bağlılık Durumunun Değerlendirilmesi*
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları, 2022)Amaç: Akdeniz diyeti, kardiyovasküler hastalıkları da kapsayan bulaşıcı olmayan hastalıkları önlemek ve kontrol etmek için etkili bir beslenme stratejisi olarak tanımlanmaktadır. Bu çalışmanın amacı, koroner arter hastalarının ... -
Miyokard İnfarktüsü Geçirmiş Hastaların Yaşam Kalitesinin Değerlendirilmesi
(İstanbul Arel Üniversitesi, 2016)Bu araştırma biri devlet diğeri üniversite hastanesi olmak üzere iki ayrı hastanenin dahiliye ve koroner yoğun bakım ünitelerinde miyokard infarktüsü (MI) geçirmiş hastaların yaşam kalitesini belirlemek amacı ile yapıldı. ... -
The predictors of disordered eating attitudes : a comparison study of clinical and healthy population
(İstanbul Arel Üniversitesi, 2016)... -
Yeni Koronavirüs (SARS-CoV-2/COVID-19) Pandemisi Sırasında Beslenme Tedavisi veÖnemi
(Türkiye Diyestisyenler Derneği, 2020)Çin’in Wuhan şehrinde Aralık 2019 tarihinde ortaya çıkan COVID-19, insandan insana damlacık enfeksiyonu ile bulaşan, hızla yayılan ve bu nedenle Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak tanımlanmış bir hastalıktır. ...