Başlık için Beslenme ve Diyetetik Bölümü Makale Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 17, listelenen: 8-17
-
Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar
(İstanbul Arel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, 2018)Sağlık Çalışanlarının kaliteye ilişkin algılarının ve bu algıyı etkileyen etmenlerin belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırma nitel tasarımda gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın örneklemini Ankara ilinde kalite belgesi alan ... -
İstanbul’da satışa sunulan piliç etlerinde termotolerant campylobacter spp. prevalansı ve antibiyotik dirençliliği
(İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 2017)Campylobacter spp.’nin dünya çapında insanlarda görülen bakteriyel diyarenin en yaygın sebeplerinden biri olduğu ifade edilmektedir. Sporadik kampilobakteriozun en önemli kaynağının, çiğ ya da yeterli ısıl işlem görmemiş ... -
Jüvenil idiyopatik artritli hastalarda B12 vitamini, homosistein ve oksidatif stres ilişkisi
(Yerkure Tanitim ve Yayincilik Hizmetleri A.S., 2016)Juvenile idiopathic arthritis (JIA), which is one of the rheumatic diseases, is a systemic inflammatory disease characterized by chronic and erosive synovitis that involves peripheral joints. In patients who had been ... -
Microbiological quality of fresh vegetables and fruits collected from supermarkets in Istanbul, Turkey
(Science Publishing Group, 2015)Two hundred sixty one samples, collected from supermarkets in Istanbul, Turkey. All samples were analysed for aerobic mesophilic bacterial counts (AMC), aerobic psychrotrophic bacterial counts (APC), enumeration of yeasts ... -
Minci (Minzi) peynirinin özelliklerinin belirlenmesi
(2012)Minci (Minzi), Karadeniz bölgesinde geleneksel yöntemlerle üretilen bir peynir çeşidimizdir. Bu çalışmada Trabzon ve Rize’de piyasada satılan Minci peynirlerinin (21 adet) mikrobiyolojik, kimyasal ve duyusal analizleri ... -
Miyokard İnfarktüsü Geçirmiş Hastaların Yaşam Kalitesinin Değerlendirilmesi
(İstanbul Arel Üniversitesi, 2016)Bu araştırma biri devlet diğeri üniversite hastanesi olmak üzere iki ayrı hastanenin dahiliye ve koroner yoğun bakım ünitelerinde miyokard infarktüsü (MI) geçirmiş hastaların yaşam kalitesini belirlemek amacı ile yapıldı. ... -
A novel frameshift mutation of malonyl-CoA decarboxylase deficiency: clinical signs and therapy response of a late-diagnosed case
(Wiley, 2017)Key Clinical Message We evaluate the clinical findings and the treatment response of a late-diagnosed case with a novel homozygous insertion c.13_14insG (p.P6Afs*202) result in a frameshift mutation in MLYCD gene. Both ... -
Optimization Aging Parameters of Mg Silica Aerogel Using Box-Behnken Approach
(Trans Tech Publications Ltd., 2020)The main objective of the present study was to investigate the application of Box- Behnken design which is a type of optimization design of response surface methodology (RSM) to predict and optimize some aging condition ... -
Presence of salmonella spp., listeria monocytogenes, escherichia coli 0157 and nitrate-nitrite residue levels in Turkish traditional fermented meat products (sucuk and pastirma)
(Kafkas Üniversitesi, 2016)Turkish sucuk and pastirma are traditional meat products commonly consumed in Turkey. These products are generally known as dryfermented meat products (FMP), fermented and ripened naturally. Curing is a preparation method ... -
Toplu Beslenme Sistemlerinde El Hijyeninin Önemi
(İstanbul Arel Üniversitesi, 2016)Besinler, üretim zincirindeki çeşitli aşamalarda kontamine olabilirler. Toplu beslenme üretimi ve servisi yapan iş yerlerinde personel hijyeninin sağlanması birçok besin kaynaklı hastalığın önlenmesinde etkili olabilmektedir. ...