Konu "Sucuk" için TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
-
Farklı kurutma yöntemleri ile elde edilmiş peynir tozlarının ısıl işlem görmüş sucukların kalite ve duyusal özelliklerine olan etkisinin incelenmesi
(Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi, 2022)Peynir tozu gıda endüstrisinde emülgatör özelliği ile aroma arttırıcı, tuz ve katkı maddesi kullanımını azaltıcı etkilerinden dolayı son yıllarda sıklıkla kullanılmaktadır. Yapılan bu çalışmada püskürterek ve dondurarak ... -
Presence of salmonella spp., listeria monocytogenes, escherichia coli 0157 and nitrate-nitrite residue levels in Turkish traditional fermented meat products (sucuk and pastirma)
(Kafkas Üniversitesi, 2016)Turkish sucuk and pastirma are traditional meat products commonly consumed in Turkey. These products are generally known as dryfermented meat products (FMP), fermented and ripened naturally. Curing is a preparation method ...