Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorErbil, Kübra
dc.contributor.authorYılmaz, Gül
dc.date.accessioned2023-05-11T13:52:28Z
dc.date.available2023-05-11T13:52:28Z
dc.date.issued2018en_US
dc.identifier.citationERBİL, K., & YILMAZ, G. (2018). Kültürel miras bağlamında Sakarya ilinde yaşayan etnik grupların Türk mutfağına Katkıları. Turizm Akademik Dergisi, 5(1), 276-285.en_US
dc.identifier.issn1302-5759
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12294/3841
dc.description.abstractYeme içme kültürü insanların yaşam amacını oluşturmaktadır. İnsanların yeme içme ihtiyacını karşılaması, yaşadıkları yörenin, bölgenin, ülkenin coğrafi koşullarından etkilenmektedir. Böylelikle her yörede yaşayan insanlar, o yörede yetişen toprağın, iklimin, suyun yiyeceklere de etki yapması sonucu yöresel yemeklerin oluşmasına katkı sağlamaktadır. Yöresel yemekler de, bir ülkede bir şehir de ya da yörede insanların uzun yıllar birlikte yaşayarak ve bir olay sonucunda gelenek haline getirip herkes tarafından benimsenmesi sonucunda ortaya çıkan yöre yemekleridir. Bu çalışmada Sakarya ilinde yaşayıp; göç neticesinde ülkemize gelen etnik grupların yemek kültürleri araştırılmıştır. Araştırmanın amacı Sakarya ilinin sahip olduğu çok kültürlülükten beslenmiş olan zengin mutfak kültürüne dikkat çekerek bu yöre mutfağını kültürel miras olarak ortaya çıkarmak ve korumaya çalışmaktır. Sakarya da yaşayan bu etnik grupların yemek kültürleri ve özel günlerdeki yemek merasimleri aktarılacaktır. Bu bağlamda nitel araştırma yöntemlerinden görüşme tekniği kullanılarak Sakarya halkının yapmış olduğu hamur işlerinin, ara sıcak yemeklerinin, sebze ve ot yemeklerinin, et yemeklerinin ve tatlılarının neler olduğu, nasıl yapıldığı ve sunulduğu çalışmamızın ana konusunu oluşturmaktadır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherMuharrem TUNAen_US
dc.relation.ispartofTurizm Akademik Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectEtnik Gruplaren_US
dc.subjectKültürel Mirasen_US
dc.subjectYöresel Yemekleren_US
dc.titleKültürel Miras Bağlamında Sakarya İlinde Yaşayan Etnik Grupların Türk Mutfağına Katkılarıen_US
dc.typearticleen_US
dc.departmentMeslek Yüksekokulu, Aşçılık Programıen_US
dc.identifier.volume5en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage276en_US
dc.identifier.endpage285en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.institutionauthorErbil, Kübra
dc.institutionauthorGül, Yılmaz


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster