Ara
Toplam kayıt 12, listelenen: 1-10
Development and Validation of a Simple RP-HPLC-PDA Method for Determination of 18 Polyphenols in Grape Juice and Red Wine
(Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi, 2021)
According to the trend of a healthy eating awareness trend, having a potential benefit on humanhealth, some polyphenols like flavonoids, resveratrol, hydroxy-stilbenes, and phenolic acids are inthe spotlight. Grapes, and ...
Âmin alayı ve resimlerde ele alınışı
(2014)
Sübyan mektepleri, Osmanlı eğitim sisteminde öncelikle çocuklara Kuran- ı Kerim öğretmek ve din eğitimi vermek üzere kurulmuştur. Bununla birlikte, Kuran'ı okuyabilmeleri için elifba öğrenmeleri öncelikli önem taşımış ve ...
Effects of Autochthonous Yeast Cultures on Some Quality Characteristics of Traditional Turkish Fermented Sausage "Sucuk"
(Korean Soc Food Science Animal Resources, 2021)
The objective of this study was to determine the effects of yeast cultures (Candida zeylanoides and Debaryomyces hansenii) isolated from traditionally dry fermented Turkish sucuks, on some physicochemical and microbiological ...
Feminist sanatın kadın sanatçılara etkisi: Miriam Schapiro, Tracey Emin ve Andrea Dezsö örnekleri üzerinden kadın Zanaatı/sanatı
(2010)
Bu makalede, 1970’lerde etkili olan feminist sanatın öncü kadın sanatçılarından Miriam Schapiro başta olmak üzere, 1990’lardan İngiliz kadın sanatçı Tracey Emin ve Amerikalı kadın sanatçı Andrea Dezsö’nun nakış işi çalışmaları ...
Genome-Guided Mass Spectrometry Expedited the Discovery of Paraplantaricin TC318, a Lantibiotic Produced byLactobacillus paraplantarumStrain Isolated From Cheese
(Frontiers Media SA., 2020)
The quest for potent alternatives to the currently used antimicrobials is urged by health professionals, considering the rapid rise in resistance to preservatives and antibiotics among pathogens. The current study was ...
Etik Modanın Temsiliyeti Bağlamında Vaatleri ve Çelişkileri: 'Etik Moda' Ne Kadar Etik Sunuluyor?
(2016)
Hızlı modanın üretim ve tüketim stratejilerinin yarattığı yıkıcı etkilerin görünür hale gelmesi, modanın yeniden tanımlanmasını sağlayan etik ve ekolojik bir tasarım anlayışının benimsenmesine yol açmıştır. Böylece etik ...
Léopold-Lévy, Atölyesi ve Türk Resmine Etkisi
(2021)
Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’ne yabancı uzmanların getirilmesi yolunda alınan hükümet kararı kapsamında resim bölümüne davet edilen Léopold-Lévy, 1937-1949 yılları arasında, resim bölümünde bölüm başkanı, litografi ve ...
Fotoğraf sanatı çerçevesinde değişen algılar ve görme biçimleri
(İstanbul Arel Üniversitesi İletişim Fakültesi, 2016)
Bu makalede, görsel üretim teknolojisinin gelişimi ile birlikte fotoğraf sanatının değişime uğradığı ve bunun sonucu olarak fotoğrafların biçim ile içeriğinde değişiklikler olduğu konu olarak seçilmiştir. Bu dönemde yaşanan ...
Farklı kurutma yöntemleri ile elde edilmiş peynir tozlarının ısıl işlem görmüş sucukların kalite ve duyusal özelliklerine olan etkisinin incelenmesi
(Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi, 2022)
Peynir tozu gıda endüstrisinde emülgatör özelliği ile aroma arttırıcı, tuz ve katkı maddesi kullanımını azaltıcı etkilerinden dolayı son yıllarda sıklıkla kullanılmaktadır. Yapılan bu çalışmada püskürterek ve dondurarak ...
HANDAN BÖRÜTEÇENE’NİN “KENDİME GÖMÜLÜ KALDIM” SERGİSİNİN ANALİZİ
(Deniz Yengin, 2020)
Çağdaş sanat pratikleriyle ilgili çalışmalarda bir eserin; tarihsel/sosyo- kültürel bağlamı, bu bağlamda
etkileşim içinde olduğu öğeler (diğer sanat disiplinleri, kent estetiği, toplumsal olaylar vb.), eserin
sergilenme ...