Ara
Toplam kayıt 14, listelenen: 1-10
A survey on determination of HACCP knowledge of food handlers in Istanbul food businesses
(Akadémiai Kiadó, 2014)
The HACCP system is a food safety approach, which prevents hazards before they happen. With this survey we aimed to determine the HACCP knowledge of staff working in kitchens of food businesses in Istanbul and correlate ...
A study on the influence of family on family businesses and its relationship to satisfaction with financial performance
(Technická univerzita v Liberci, 2014)
This article investigated, within family businesses, the theoretical and practical relationships between the influence of family on the family business and the satisfaction of the top manager family member with the financial ...
Dünya Ahıska Türkleri Birliği başkanı Ziyaettin İsmihanoğlu Kassanov ile söyleşi
(Yılmaz, S., Türk, F. (2014). Dünya Ahıska Türkleri Birliği başkanı Ziyaettin İsmihanoğlu Kassanov ile söyleşi. Elektronik Siyaset Bilimi Araştırmaları Dergisi. 5.1.,, 2014)
…
Yapısal kırılmalar dahilinde BİST-100 endeksi volatilitesinin uzun dönemli bellek analizi
(2014)
Bu çalışmada BİST-100 Endeksi'nin volatilitesindeki uzun dönemli bellek yapısı incelenmiştir. Uzun dönemli bellek analizi fraktallığın göstergelerinden birisi olup, aynı zamanda Etkin Piyasa Hipotezi'nin zayıf formunun ...
Entelektüel sermayenin işletme bazında ölçülmesinde kullanılan yöntemler ve sigorta sektöründe bir araştırma
(2014)
Entelektüel sermaye, tüm işletmelerde varolan ve ölçebildikleri takdirde başarıya ulaşabilecekleri soyut olan varlıkları ifade etmektedir. Bu varlıkları temelde;insan sermayesi, yapısal sermaye ve müşteri sermayesi şeklinde ...
Üçüncü yaş turistlerinin otellere bağlı restoranlarında yiyecek ve içecekler ile ilgili karşılaştıkları sorunlar
(Balıkesir Üniversitesi, 2014)
Problem Durumu: Tüm dünyada 50 yaş üzerindeki bireylerin sayısı gittikçe artmaktadır ve bu grup turizm endüstrisinde üçüncü yaş turisti olarak isimlendirilmektedir. Söz konusu grup yaşam sürelerinin uzaması, boş zamanlarının ...
Hava Limanı Restoranlarında Hizmet Kalitesinin Önem Performans Analiziyle Değerlendirilmesi
(2014)
Günümüzde gelirlerdeki artış, kentleşme, çalışma ve eğitim sebebiyle azalan zaman gibi sebeplerden dolayı restoranlarda yemek yiyenlerin ve buna bağlı olarak da restoranların sayısı da her geçen gün artmıştır. Dolayısıyla ...
Müşterilerin Restoran Seçimlerini Etkileyen Faktörler: İstanbul Örneği
(2014)
İnsanların sadece beslenme ihtiyaçlarını değil aynı zamanda birlikte olma, rahatlama, sosyalleşme gibi ihtiyaçlarını da karşılayan restoran işletmeleri yoğun rekabet ortamında varlıklarını devam ettirebilmek ve ayakta ...
İş güvenliği uzmanlarının vergilendirilmesi
(Yaklaşım Yayınları, 2014)
…