Ara
Toplam kayıt 13, listelenen: 1-10
Geleneksel bir gıda olarak ilkme yoğurdunun mikrobiyolojik ve kimyasal özellikleri
(Çukurova Üniversitesi, 2014)
İlkme yoğurdu Denizli’nin Acıpayam ilçesinde eskiden beri yapılan, günümüzde kolay fabrikasyon üretimi tercihleri nedeniyle unutulmaya yüz tutan geleneksel bir üründür. İlkme yoğurdu küpeç denilen toprak kaba süt, yoğurt ...
Kardiyovasküler hastalık tanısı olan hastalarda sağlıklı yaşam biçimi davranışlarının değerlendirilmesi
(Yaşam İçin Beslenme ve Spor Derneği, 2017)
…
Miyokard İnfarktüsü Geçirmiş Hastaların Yaşam Kalitesinin Değerlendirilmesi
(İstanbul Arel Üniversitesi, 2016)
Bu araştırma biri devlet diğeri üniversite hastanesi olmak üzere iki ayrı hastanenin dahiliye ve koroner yoğun bakım ünitelerinde miyokard infarktüsü (MI) geçirmiş hastaların yaşam kalitesini belirlemek amacı ile yapıldı. ...
Jüvenil idiyopatik artritli hastalarda B12 vitamini, homosistein ve oksidatif stres ilişkisi
(Yerkure Tanitim ve Yayincilik Hizmetleri A.S., 2016)
Juvenile idiopathic arthritis (JIA), which is one of the rheumatic diseases, is a systemic inflammatory disease characterized by chronic and erosive synovitis that involves peripheral joints. In patients who had been ...
İleri glikasyon son ürünleri ve böbrek hastalıkları
(Gümüşhane Üniversitesi, 2018)
İleri glikasyon son ürünleri (AGE) karbonhidratların karbonil grubu ve aminoasitlerin serbest amino gruplarının bir araya gelmesi ile maillard reaksiyonu sonucunda oluşan ürünlerdir. AGE oluşumu oldukça karmaşık bir süreçtir ...
Minci (Minzi) peynirinin özelliklerinin belirlenmesi
(2012)
Minci (Minzi), Karadeniz bölgesinde geleneksel yöntemlerle üretilen bir peynir çeşidimizdir. Bu çalışmada Trabzon ve Rize’de piyasada satılan Minci peynirlerinin (21 adet) mikrobiyolojik, kimyasal ve duyusal analizleri ...
Yaşlılar ve gıda kaynaklı hastalıklar
(Nobel Tıp Kitabevi, 2016)
…
İstanbul'da satışa sunulan bazı ekmek çeşitlerinin mikrobiyolojik ve kimyasal özellikleri
(Trakya Üniversitesi, 2016)
…
İstanbul’da satışa sunulan piliç etlerinde termotolerant campylobacter spp. prevalansı ve antibiyotik dirençliliği
(İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 2017)
Campylobacter spp.’nin dünya çapında insanlarda görülen bakteriyel diyarenin en yaygın sebeplerinden biri olduğu ifade edilmektedir. Sporadik kampilobakteriozun en önemli kaynağının, çiğ ya da yeterli ısıl işlem görmemiş ...