Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorMil, Buraken_US
dc.contributor.authorÖrnek, Erhanen_US
dc.date.accessioned25.09.2018T12:26:00Z
dc.date.accessioned2018-11-30T07:36:27Z
dc.date.available25.09.2018T12:26:00Z
dc.date.available2018-11-30T07:36:27Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.citationÖrnek, Erhan. (2018). Bithynia'dan Prusias'a Osmanlı'dan günümüze Bursa yöresi mutfak ürünleri : otel menülerinde kullanım düzeyi üzerine bir araştırma. (Yayınlanmamış yüksek lisans tezi). İstanbul Arel Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İstanbulen_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12294/1282
dc.descriptionYüksek lisans tezi.
dc.description.abstractGünümüzde insanları seyahat etmeye teşvik eden nedenler arasında önemli bir etken olarak yer alan gastronomi turizmi, son yıllarda hızla gelişim göstermektedir. İnsanlar bir şehrin mutfak kültürünü tanımak, yemeğin üretim aşamasını görmek ve tarihi geçmişini öğrenmek için yemeğin ortaya çıktığı bölgeyi veya yeri keşfetmek istemektedir. Bu çalışmada Bursa ili mutfak unsurlarının geçmişten bugüne süregelen zaman içinde Bithynia'dan, Bizans imparatorluğuna, Osmanlı'dan günümüze kadar uzanan yolculuğunu ve bu süreçte zamanla gelişerek yiyecek içecek endüstrisinde hizmet veren işletmelerinin menülerinde kullanım düzeyini araştırmayı amaçlamaktadır. Bu çerçevede Bursa ilinde faaliyet gösteren yiyecek ve içecek işletmeleri ile yapılan yarı yapılandırılmış görüşme tekniği kullanılmış, sonucunda elde edilen bulgular ile çalışmanın sonucu ortaya çıkmıştır. Bulgular arasında zincir otel işletmelerinin menülerinde özel istek doğrultusunda yer verildiği, otel işletmelerine gelen misafirlerin yöresel yiyecekleri yerinde yemek istemeleri ve bu doğrultuda yerel restoranlara gelen misafirlerin amacının yöresel yemeği tatmak olduğu gibi sonuçlar ortaya çıkmıştır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherİstanbul Arel Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectMenüleren_US
dc.subjectMenusen_US
dc.subjectBeslenmeen_US
dc.subjectNutritionen_US
dc.subjectBesin Hizmeti Yönetimien_US
dc.subjectFood Service Managementen_US
dc.subjectBursa Mutfağıen_US
dc.subjectBursa Cuisineen_US
dc.subjectOsmanlı Mutfağıen_US
dc.subjectOttoman Cuisineen_US
dc.subject.lccTX 943/.O76
dc.titleBithynia'dan Prusias'a Osmanlı'dan günümüze Bursa yöresi mutfak ürünleri : otel menülerinde kullanım düzeyi üzerine bir araştırmaen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentİstanbul Arel Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Otel Yöneticiliğien_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US
dc.institutionauthorÖrnek, Erhanen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster