Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorTerek Ünal, Gülinen_US
dc.contributor.authorSolmaz, Faruken_US
dc.date.accessioned24.09.2018T11:56:00Z
dc.date.accessioned2018-11-30T07:36:26Z
dc.date.available24.09.2018T11:56:00Z
dc.date.available2018-11-30T07:36:26Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.citationSolmaz, Faruk. (2018). Kültürel etkileşimin yeni Dünya'nın keşfiyle Osmanlı saray mutfağı özelinde Anadolu yemek kültürüne etkisi. (Yayınlanmamış yüksek lisans tezi). İstanbul Arel Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İstanbulen_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12294/1276
dc.descriptionYüksek lisans tezi.
dc.description.abstractKendine özgü bir iletişim modeli olan Yemek Kültürü'nden yola çıkılarak yaşamak için gereksinim duyulan beslenmenin, tarihsel süreçte nasıl bir kültürel öğeye dönüştüğü, damak tadının oluşumu ve insanlık tarihi boyunca etkileşimle çeşitlenen mutfak kültürünün öyküsü anlatılmaktadır. Gün geçtikçe artan küreselleşmenin hızlanmasına Yeni Kıta'nın keşfinin nasıl bir motivasyon kattığı ve dünyanın beslenme kültürüne ne gibi etkilerde bulunduğu irdelenmeye çalışılmaktadır. Küreselleşme her geçen gün zaman ve mekân engelini ortadan kaldırırken bu keşfin nasıl bir hızlandırıcı olduğuna değinilecektir. Çalışmada disiplinler arası bir yaklaşımla Türk toplumunun farklı zamanlardaki yemek kültürü ele alınarak Amerika kıtasının keşfi sonrası Osmanlı saray mutfağı özelinde Türk mutfağının farklılaşma biçimi incelenecektir. Kültürün en başat unsurlarından biri olan yemeğin, tüketim biçimleri, nasıl tüketildiği ve yemek kültüründeki dönüşümün sosyal dönüşümle nasıl birlikte yapılandığı incelenecektir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherİstanbul Arel Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectTürk Yemeklerien_US
dc.subjectTurkish Foodsen_US
dc.subjectOsmanlı Mutfağıen_US
dc.subjectOttoman Cuisineen_US
dc.subjectYemek Kültürüen_US
dc.subjectFood Cultureen_US
dc.subjectYemek Tariflerien_US
dc.subjectRecipesen_US
dc.subjectTürk Mutfağıen_US
dc.subjectTurkish Cuisineen_US
dc.subject.lccTX 725/.S65
dc.titleKültürel etkileşimin yeni Dünya'nın keşfiyle Osmanlı saray mutfağı özelinde Anadolu yemek kültürüne etkisien_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentİstanbul Arel Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Medya ve Kültürel Çalışmalaren_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US
dc.institutionauthorSolmaz, Faruken_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster